Oplossingen voor minder CO2


Groene energie zorgt voor groei


Stroom opgewekt uit fossiele brandstoffen is verantwoordelijk voor 73% van de wereldwijde CO2-uitstoot. We zullen dus veel meer groene energie nodig hebben om de opwarming van de aarde onder 1,5 graden te houden. Daarom ondersteunen we en investeren we actief in het decarboniseren van industrie -zo noemen we het verminderen van de CO2-uitstoot.

Wij helpen bedrijven met groene, kostenefficiënte en duurzame energieoplossingen. We voorzien grote industriële spelers van hernieuwbare energie en helpen hen zo hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

België heeft een rijke industriële geschiedenis die tot op vandaag verder leeft in heel wat industriële clusters, vooral rond de havens. Die nabijheid van offshore wind opent heel wat mogelijkheden om grote energie-afnemers in een klap te vergroenen. Op lange termijn zorgt dit niet alleen voor een lagere CO2-uitstoot, het geeft dankzij de stabiele en lage energieprijs ook zuurstof aan nieuwe en innovatieve projecten voor hernieuwbare energie. Bovendien behaalt België hierdoor sneller haar duurzaamheidsdoelstellingen, en kunnen bedrijven tonen dat ze vooroplopen op het gebied van duurzaamheid.