Studenten van VIVES Hogeschool brengen bezoek aan Ørsted

Een 20-tal studenten van het Centre for Nordic Business Studies aan de VIVES Hogeschool Campus Brugge heeft in mei een bezoek gebracht aan Ørsted in Kopenhagen. 
De studenten van het Global Business Management bachelorprogramma van de VIVES Hogeschool gaan al jaren op inspiratiereis naar Scandinavië. Na enkele bezoeken aan Zweden, was dit jaar Denemarken aan de beurt. “De handelsrelaties met Denemarken zijn minder intens dan die met Zweden,” licht Werner Brouwers, Head of the Centre for Nordic Business Studies toe. “Daar liggen dus nog heel wat mogelijkheden.” Het doel van deze reizen is om de studenten kennis te laten maken met de bedrijfsvoering in de Nordics en inspiratie op te doen voor hun toekomstige carrières. Het bezoek bood de studenten een uitgelezen kans om meer te leren over de duurzame aanpak van Deense bedrijven. De delegatie is zeer hartelijk ontvangen bij onder meer Carlsberg, ISS, Novo Nordisk, Rockwool en Ørsted. 

Duurzaamheidsbeleid 

“De Deense bedrijven leggen de nadruk op duurzaamheid,” zegt Brouwers. “En laat dat nu net een onderwerp zijn dat de studenten heel sterk interesseert. Het viel de studenten echt op hoe Ørsted vol overtuiging gaat voor duurzaamheid. Bij Ørsted wordt het duurzaamheidsbeleid ruim opgevat. Het gaat niet alleen over het produceren van groene energie maar ook de bedrijfsvoering, diversiteit, work-life balance en het invullen van maatschappelijke verantwoordelijkheid maken deel uit van het duurzaamheidsbeleid. Door hun aanpak bieden Scandinavische bedrijven inspiratie voor onze studenten. Wij kijken dan ook terug op een zeer geslaagd bezoek. Dit soort bezoeken versterkt niet alleen de handelsrelaties tussen België en Scandinavische landen, maar zorgt ook voor de persoonlijke groei van studenten”.  

“Het enthousiasme en de interesse van de studenten werkt zeer motiverend”, stelt Pierre Martens, Market Developer bij Ørsted Benelux. “Er zijn veel raakvlakken tussen Denemarken en België, die vaak voor dezelfde uitdagingen staan. Dit heeft al aanleiding gegeven tot concrete politieke samenwerking met betrekking tot de verdere ontwikkeling van windenergie in de Noordzee. Bij Ørsted zijn wij ervan overtuigd dat uitwisselmomenten met studenten niet alleen inspirerend werken, maar ook bevorderlijk zijn voor toekomstige samenwerkingen tussen beide landen”.